Werklocatie

Omgeving Bevelanden

Novajoy Birthing - Met behulp van regie en kennis een vreugdevol nieuw begin creëren met de geboorte van je baby!

Over mijn bevallingen

MIJN EIGEN BEVALLINGEN

Lees mijn beknopte verhalen

Beknopt bevallingsverhaal Sterre

Ik begon met de inleiding op maandagmiddag 5 uur met een ballon, die is er de hele nacht in geweest en de volgende dag hebben ze hem eruit gehaald. Dinsdag heb ik 2 keer een hormoongel op mijn baarmoedermond gehad en dat deed vrijwel niets, en omdat ik had ook niet het gevoel dat ik van de monitor/van het bed af mocht om rond te lopen, kon ik het ook niet aansporen/op gang brengen op die manier. Uiteindelijk had ik woensdagochtend rond 8 uur net aan 2cm ontsluiting en hebben ze mijn vliezen gebroken. Daarna ging het heel snel, ik kreeg tegen kwart voor 11 al persdrang! Maar omdat het mijn eerste kindje was, kon dat volgens de verpleegkundige, nog niet de baby zijn, dus hebben ze de postoel gehaald zodat ik kon poepen.

Toen zei ik na een paar minuten proberen: als dit geen persweeën zijn dan hou ik dit niet urenlang vol en dan wil ik een ruggenprik. De verpleegkundige heeft uiteindelijk, na veel heen en weer, om 11 uur de verloskundige gehaald om te kijken hoever ik dan was zodat beoordeeld kon worden of ik in aanmerking kwam voor de ruggenprik.

Om 11.15 uur is onze dochter Sterre-Jana geboren, het ging uiteindelijk dus zo snel dat de fotografe ook te laat was voor de daadwerkelijke bevalling, maar ik heb wel veel mooie foto’s van het gouden uur die ik hierbij heb gezet.

Ik vond het wel fijn met haar wat data vast te zetten en zo hebben wij dit met ongeveer 37 weken gedaan. Vervolgens heeft ze met 38 weken een keer getoucheerd om te kijken of er wat gebeurd was met alle braxton Hicks, dit viel wel wat tegen weet ik nog maar niet meer hoeveel het precies was.

Daarvoor moest ik toen weer op het bed, ik ging liggen, mijn benen moesten uit elkaar van de verloskundige en nog voor ik goed en wel lag zei de verloskundige meteen al heel erg verbaast: “Oh, daar is het hoofdje al!” Uiteraard was het toen haasten om snel de kamer op de komst van de baby voor te bereiden, mijn man (toen nog vriend) belde de geboortefotografe dat ze snel moest komen en toen mocht ik dus gaan persen. Om 11.15 uur is onze dochter Sterre-Jana geboren, het ging uiteindelijk dus zo snel dat de fotografe ook te laat was voor de daadwerkelijke bevalling, maar ik heb wel veel mooie foto’s van het gouden uur die ik hieronder heb gezet.

Waar ik ook erg van baalde is dat ze direct na de geboorte afgenaveld hebben, terwijl duidelijk in mijn geboorteplan stond dat ik een halve lotusbevalling wilde. Helaas hadden we het pas door toen ze al met de schaar klaar stonden zodat pappa kon doorknippen, en dus was het niet meer mogelijk om de klem er nog af te halen.

Beknopt bevallingsverhaal Luna

Met Luna was ik met 30 weken bij een caseload verloskundige (dat die bestaan wist ik niet, tot ik het bij de cursus van Elaine van een andere moeder hoorde) beland, en dit was echt geweldig. Zij heeft mij ook nog zo veel meer kennis gegeven en daardoor durfde ik tot 40 weken door te lopen. Had ik bij de traditionele verloskundigenpraktijk gebleven, en had ik daar niet de kennis gekregen die ik bij Judith (caseload) heb gekregen, dan had ik waarschijnlijk met Luna ook voor een inleiding gekozen, wat eigenlijk niet nodig was, en ook niet nodig was geweest met onze oudste.
Hoe dan ook, het bevallingsverhaal.

Hoewel ik dus wel meer vertrouwen had, was de zwangerschap wel zwaar en het was erg moeilijk langer dan tot 37 weken te wachten, wat het laatste was dat ik verwachtte, omdat de verloskundigen van de traditionele praktijk hadden gezegd dat ik waarschijnlijk eerder dan de uitgerekende datum zou bevallen omdat ik al vroeg begon met braxton Hicks. Gelukkig had ik dus Judith gevonden en zij heeft mij veel kennis meegegeven die mij hielpen te wachten tot Luna klaar was om te komen.

Ik vond het wel fijn met haar wat data vast te zetten en zo hebben wij met 38 weken een keer getoucheerd om te kijken of er wat gebeurd was met alle braxton Hicks, dit viel wel wat tegen weet ik nog maar niet meer hoeveel het precies was. Vervolgens hebben we met 39+6 gestript en dat deed wel het een en ander, ik hield die dag echt rekening ermee dat het die nacht zou doorzetten (mijn man heeft toen ook onze oudste naar opa en oma gebracht), maar uiteindelijk werd het aan het einde van de avond minder en kon ik die nacht zelfs nog doorslapen, niet eens voor plassen ben ik wakker geworden. Toen ik de ochtend van 40+0 wakker werd was ik erg teleurgesteld en dit heb ik ook aan mijn hele team laten weten via de app. Maar na het opstaan en naar de wc gaan begon het wel weer te rommelen en dus ben ik lekker beneden op de bevalbal gaan zitten, heb een licht ontbijtje gegeten, en heb ik de hele ochtend daarop verbracht en Outlander gekeken.

De weeën werden na verloop van tijd steeds heftiger en pijnlijker, en rond een uur of half 2 zijn mijn man en ik een rondje door de wijk gaan lopen om te kijken wat dat zou doen. We hebben toen ongeveer een halfuur gedaan over een stuk dat je normaal met 5 minuten aflegt, en toen hebben we dus maar Judith gebeld. Zij is toen gekomen en heeft op mijn verzoek getoucheerd, en ik was toen ca. 4 cm ontsloten. We hebben toen de andere leden van het bevalteam geïnformeerd en de studente verloskunde die ons tijdens de zwangerschap gevolgd heeft is toen direct gekomen. De fotograaf en kraamzorg hebben we nog even laten wachten, maar toen Judith ca. 2 uren later weer toucheerde en ik toen zo een 5-6cm was hebben we ze gezegd dat ze langzaam onze kant op mochten komen en, aangezien het bad intussen was gevuld, ben ik daarin gegaan.

Dit hielp mij erg veel, maar merkte ook dat ik steeds meer moest wegzuchten, dus toen om 18 uur de kraamzorg binnenkwam en om 19 uur de fotograaf was ik erg blij en kon ik ook eindelijk loslaten. Vanaf dat moment ging het heel snel, ik kreeg toen fotograaf er was van Judith te horen dat ik druk mocht gaan geven, wat ik best spannend vond want ik had nog geen persdrang, maar heb met haar coaching wel gedaan wat ze zei en toen kwam al snel de persdrang. Uiteindelijk is Luna om 20.04 uur geboren in bad.

NOVA JOY BIRTHING

Extra informatie

WhatsApp whatsapp