Werklocatie

Omgeving Bevelanden

Novajoy Birthing - Met behulp van regie en kennis een vreugdevol nieuw begin creëren met de geboorte van je baby!

Over RBVR

INFORMATIE

Vol vertrouwen de bevalling tegemoet zien met Relaxed Bevallen Vanuit Regie®

Voor wie is dit programma geschikt?

Relaxed bevallen vanuit Regie® is een uitgebreid programma dat ideaal is voor mensen die op zoek zijn naar een schat aan informatie en praktische kennis om de best mogelijke start voor hun kindje te verzekeren. Maar het richt zich niet alleen op het kindje; het is ook gericht op het welzijn van de ouders zelf. Dit programma is bedoeld voor mensen die tijdens deze bijzondere ervaring de controle willen behouden en de verantwoordelijkheid in eigen hand willen nemen.

Als je verlangt naar een kalme en zachte overgang voor je kindje, zonder jezelf te verwaarlozen, dan is voorbereiding de sleutel tot succes. Deze voorbereiding gaat verder dan alleen de keuze van de bevallingslocatie. Het gaat om de sfeer, de uitstraling en de totale beleving van de ervaring. Het draait niet alleen om het eindresultaat van de bevalling, maar juist ook om de reis ernaartoe. Met dit programma maakt het niet uit welk soort bevalling je verwacht; je zult in staat zijn om de beleving van de bevalling naar je eigen hand te zetten en zo de controle te behouden.

Heb je ook een hekel aan opmerkingen als: “Ik had geen controle”, “Voorbereiden heeft geen zin, het loopt toch altijd anders” of “Mijn bevalling was om xyz reden negatief/moeilijk/traumatisch”? Ik begrijp het volledig! Mijn doel is om koppels technieken aan te leren waarmee ze controle kunnen behouden en zich vrijwel voor elke situatie kunnen voorbereiden. Op die manier kunnen ze hun bevallingservaring een positievere wending geven, zelfs als deze compleet anders verloopt dan ze hadden gewenst.

Wat houdt "Relaxed Bevallen Vanuit Regie®"in?

Relaxed bevallen vanuit Regie® is een uitgebreid programma dat je volledig voorbereidt op zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Heb je al gedacht aan hoe je je wilt voorbereiden op je bevalling? Misschien denk je dat voorbereiden geen zin heeft omdat je toch niet weet hoe het zal gaan. Of misschien vermijd je het liever omdat je het spannend vindt, misschien zelfs eng, vanwege verhalen die je hebt gehoord of een eerdere negatieve ervaring.

Wist je dat een goede voorbereiding van essentieel belang is?

Veel negatieve ervaringen tijdens de bevalling komen voort uit een gevoel van controleverlies, maar hier kun je zelf invloed op hebben door te weten wat de mogelijkheden zijn en hoe het proces kan verlopen. Ik kan je helpen om jouw ideeën om te zetten in een geboorteplan dat flexibel is en geschikt is voor verschillende scenario’s.

Onderzoek toont aan dat kennis over het creëren van een veilige omgeving, het normale geboorteproces en je opties als het anders loopt, bijdraagt aan een gevoel van controle tijdens de bevalling. Hierdoor wordt de kans op een positieve ervaring, ongeacht hoe de bevalling verloopt, aanzienlijk vergroot.

De kraamperiode is ook een belangrijke fase voor jouw gezin.
Het is een grote overgang van vrouw naar moeder, vooral bij een eerste kindje, maar ook bij volgende kinderen. Hoe zal het voor de aanstaande vader of de niet-dragende moeder zijn? We kunnen samen kijken hoe je de zorg voor je kindje combineert met andere verplichtingen, zoals werk.

Momenteel kijkt één op de vijf vrouwen negatief terug op haar bevalling.
Het doel van “Relaxed Bevallen Vanuit Regie” is onder andere om de kans op een positieve ervaring te vergroten door je te helpen zelf de regie te houden en op de hoogte te zijn van je keuzes en rechten, zelfs als dingen anders lopen dan verwacht.

Daarnaast zullen we ook praktische technieken behandelen, zoals ademhalings- en ontspanningsoefeningen die je tijdens de weeën kunnen helpen. Het cultiveren van een positieve mindset is ook een belangrijk onderdeel van de cursus.

Dit is hoe het programma eruitziet:

Online of 1-op-1: Het programma kan online worden gevolgd in groepsverband of individueel, of persoonlijk bij jou thuis of bij jullie thuis als stel. Voor het 1-op-1 programma kunnen de data (en locatie) in overleg worden gepland, neem hiervoor even contact op via de whatsapp knop of maak een afspraak via de button daarvoor.

Deelnameperiode: Ideaal tussen de 20 en 32 weken zwangerschap. Later kan ook, maar dit zal gaan in overleg en enkel 1 op 1.

Duur en inhoud: Het programma omvat 4 lessen van elk 2,5 uur, inclusief een pauze. De lessen zijn ontworpen om samen met jouw (geboorte)partner te volgen en bieden onder andere:

  • Hypnobirthingtools
  • Adem- en ontspanningstechnieken
  • Tips en extra informatie na elke les via e-mail, zoals boekentips, podcasts, meditaties, speciaal geproduceerde muziek en interessante naslagwerken. Zo ben je volledig voorbereid op jouw bevalling en de kraamperiode.

Leerwijze: Tijdens de bijeenkomsten ligt de nadruk op het uitwisselen van informatie en het voeren van gesprekken met elkaar. Hoewel een klein aantal oefeningen tijdens de bijeenkomsten wordt uitgevoerd, zijn de meeste oefeningen bedoeld om thuis te doen, zodat je gewoon in je normale kleding naar de cursus kunt komen.

Tarieven en vergoedingen: De tarieven voor deelname aan het online groepsprogramma zijn vastgesteld, terwijl de tarieven voor het 1-op-1 programma online en bij jou thuis afhangen van jouw specifieke behoeften. Je kunt een 1-op-1 plek reserveren (er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar per maand) op de aangewezen pagina’s met een aanbetaling van €350,-, wat de prijs is van de online groepscursus. Anders loop ik het risico geld te verliezen als je besluit niet door te gaan met de 1-op-1 sessies wanneer je de offerte ontvangt. Dit bedrag wordt dan afgetrokken van het totale bedrag. Sommige aanvullende verzekeringsplannen vergoeden mogelijk een deel van de kosten. Je kunt informeren bij jouw zorgverzekeraar om te zien of je hiervoor in aanmerking komt.

Partnerbetrokkenheid: Hoewel individuele deelname mogelijk is, wordt het aanbevolen om samen met je geboortepartner deel te nemen. Op deze manier kan je partner ook profiteren van de kennis die je opdoet en kennismaken met de tools die jou kunnen helpen. Zo zijn jullie samen optimaal voorbereid op de bevalling, want teamwork maakt echt het verschil!

Dit is wat je kunt verwachten te leren tijdens het programma:

Behoud van controle over je lichaam: Je leert stap voor stap hoe je controle kunt houden over veel aspecten van je bevalling, zelfs als dingen anders lopen dan verwacht.

Zelfzorg en balans tussen werk en zorg voor jezelf en je baby: Je krijgt inzicht in je rechten en hoe je voor jezelf en je ongeboren baby kunt zorgen, zelfs in combinatie met werkverplichtingen.

Omgaan met weeën: Je leert technieken om met weeën om te gaan, zodat ze je niet overweldigen en je zelfvertrouwen behoudt.

Kennis van het normale geboorteproces: Je krijgt inzicht in hoe een normale bevalling verloopt en wat je kunt verwachten.

Omgaan met onverwachte situaties: Je leert wat te doen als dingen anders lopen dan verwacht, zodat je niet verloren raakt in een doolhof van protocollen en adviezen.

Vertrouwen en positieve verwachtingen: Je leert vol vertrouwen naar je bevalling te kijken en er zelfs naar uit te kijken.

Communicatie met geboortezorgprofessionals: Je krijgt tips en tools om effectief te communiceren, zelfs met onbekende zorgverleners of onder tijdsdruk.

Kennis van verschillende bevallingshoudingen: Je leert over verschillende houdingen die je kunt aannemen tijdens de bevalling.

Cultiveren van een positieve mindset: Door bewust na te denken over je wensen en doelen, creëer je een positieve mindset die gedragsveranderingen in je onderbewuste brein stimuleert.

Betrokkenheid van je geboortepartner: Je partner krijgt ook tips en handvatten om jou tijdens de bevalling te ondersteunen op basis van wat jullie hebben geleerd.

Ervaring met ontspanningsoefeningen: Je voert verschillende kleine oefeningen uit om te ervaren dat de ontspanningstechnieken en tools echt werken, waardoor je met meer vertrouwen en ontspanning je bevalling tegemoet gaat, wat het geboorteproces ten goede komt.

Jij/jullie

Begrijpt/begrijpen dat een goede voorbereiding cruciaal is, zelfs als de bevalling onvoorspelbaar is. Maar je bent nog zoekende naar de perfecte voorbereiding die bij jou past.

Verlangt/verlangen naar bewustwording van je eigen wensen.

Wilt/willen leren hoe je effectief kunt communiceren met je zorgverlener over je voorkeuren, zodat iedereen zich comfortabel voelt.

Voelt/voelen de noodzaak om zelfbewust en met realistische verwachtingen de bevalling tegemoet te treden.

Streeft/streven naar begrip van wat mogelijk en toegestaan is, maar ook naar het uitdrukken van je eigen wensen en behoeften in samenwerking met je zorgverlener.

Wenst/wensen bewust te zijn van al je rechten met betrekking tot zwangerschap en borstvoeding in relatie tot werk.

Zoekt/zoeken naar een geboorteplan dat flexibel is in alle omstandigheden, ongeacht hoe de bevalling verloopt. Misschien overweeg je zelfs een plan B en C te schrijven.

Wil/willen een positieve mindset ontwikkelen en leren hoe je met diverse ontspanningstechnieken kunt omgaan.

NOVA JOY BIRTHING

Kies setting

WhatsApp whatsapp